Programok


Megnyitó

A Szent István Társulat szervezésében az idén huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre a Szent István Könyvhét, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legnagyobb hazai seregszemléje. A rendezvény ünnepi megnyitójára 2017. május 22-én (hétfőn), 11 órakor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében (Budapest VIII. kerület, Szentkirályi u. 28. II. emelet, Szent II. János Pál pápa terem) kerül sor. A könyvhetet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Szent István Társulat fővédője nyitja meg. A megnyitón bemutatásra kerülnek a könyvhét újdonságai, majd Erdő Péter bíboros, valamint Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója a Stephanus Alapítvány elnöke átadják az idei Stephanus-díjakat: teológiai kategóriában Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem kánonjogásznak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorának, irodalmi kategóriában pedig Pierre Riché francia történész, professor emeritusnak. A díjazottakat Bruno Esposito OP, a Pápai Aquinói Szent Tamás Egyetem professzora, a Hittani Kongregáció, a Kléruskongregáció és az Apostoli Szignatúra tanácsosa (Róma), és Hervé Ferrage, a Budapesti Francia Intézet igazgatója, együttműködési és kulturális tanácsos méltatja. A megnyitón közreműködik a Gaudete Vonósnégyes.

Dedikálások

A pesti Ferenciek terén hétfőtől szombatig ismét találkozhatnak az olvasók és a szerzők. 61 szerző: író, költő, teológus dedikálja régi és legújabb műveit.

Dedikálások a Szent István Könyvhéten

Könyvbemutatók

A Szent István Könyvhéten öt könyvújdonság és egy dokumentumfilm kerül bemutatásra, valamint közös játékra invitáljuk a gyerekeket és játékos kedvű felnőtteket.
A helyszín minden esetben a Stephanus Könyvesház (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 1. – Ferenciek terétől fél perc sétára)

# Időpont A bemutató témája
1 Május 22. Hétfő 16:00-tól Merre kormányozza Ferenc pápa az Egyházat?
Paul M. Zulehner: Kifutó modell című kötetének bemutatója. A szerzővel WILDMANN JÁNOS beszélget.
2 Május 23. Kedd 16:00-17:00 Péliföldszentkereszt, a szalázi bölcső
Ábrahám Béla SDB tartományfőnök, HAVASI JÓZSEF SDB volt tartományfőnök, Dr. VÖLNER PÁL államtitkár és LENGYEL ERZSÉBET, a kötet szerkesztője beszélgetnek.
3 Május 23. Kedd 17:00-tól Az élet a szeretetben teljes
PALÁNKI FERENC debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel ELMER ISTVÁN író, újságíró beszélget.
4 Május 24. Szerda 16:00-tól YOUCAT – Bérmakönyv
A kötetet LUKÁCS LÁSZLÓ piarista atya mutatja be.
5 Május 25. Csütörtök 16:00-17:00 Isten önkéntesei Magyarországon
A kötetet HOFHER JÓZSEF SJ és a kötet szerkesztői, GÁBORNÉ HAÁZ ANDREA és PAKSY ESZTER mutatják be.
6 Május 25. Csütörtök 17:00-tól Placid atya, aki megjárta a Gulágot
Portréfilm-bemutató. Dr. Torgyán Atilla, az Etalon Kiadó ügyvezetője beszélget Széll Péterrel, a film rendezőjével és Brückner Ákos Előd O. Cist. atyával, aki a Bp.-Szentimrevárosi Szent Imre plébánián évekig együtt szolgált Placid atyával.
7 Május 26. Péntek 17:00-tól Történetcsavar
Társasjáték-bemutató. Közös játék a Szókincstár és a Kezes-lábas társasjátékokkal, egyéb játékokkal.