Programok


Megnyitó

A Szent István Társulat szervezésében idén huszonkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Szent István Könyvhét, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legnagyobb hazai seregszemléje. A rendezvény ünnepi megnyitójára 2022. május 16-án (hétfőn), 11 órakor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében (Budapest VIII. kerület, Szentkirályi u. 28. II. emelet, Szent II. János Pál pápa terem) kerül sor.

 

 

 

 

A könyvhetet Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek, a Szent István Társulat fővédője nyitja meg. A megnyitón bemutatásra kerülnek a könyvhét újdonságai, és Erdő Péter valamint Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Stephanus Alapítvány elnöke, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója átadják az idei Stephanus-díjakat.

 

Dedikálások

A budapesti Ferenciek terén hétfőtől szombatig ismét találkozhatnak az olvasók és a szerzők. Írók, költők, teológusok dedikálják régi és legújabb műveiket.

 
Dedikálások a Szent István Könyvhéten 

 

A Szent István Könyvhét

programjai

 

  KÖNYVBEMUTATÓK A STEPHANUS KÖNYVESHÁZBAN
1053 Bp., Kossuth Lajos utca 1.
Május 16. (hétfő)
16-17h
Spiritualitás a hétköznapokban. Beszélgetés Siba Balázs Hétfőtől szombatig című könyvéről. Résztvevők: Siba Balázs, Varga Gyöngyi, Hélisz Katalin
Május 18. (szerda)
16-17h
A kereszténység történeti atlasza című kötet bemutatója. Résztvevők: Gárdonyi Máté, Lányi Gábor, Ablonczy Bálint
Május 19. (csütörtök)
16-17h
Az iskolai színjátszás - A Don Bosco Kiadó Okosak és balgák című kötetének könyvbemutatója. Horváth Dániel és P. Ábrahám Béla SDB beszélgetése.
Május 20. (péntek)
11-12h
Az Osztatlan szívvel című kötet bemutatója. Bíró László püspökkel Kindelmann Győző, a Szent István Társulat főszerkesztője beszélget.
Május 20. (péntek)
16-17h
A házigazda és vendége - Garret G. Ackerson ügyvivő és Mindszenty József bíboros című könyv bemutatója. A kötetről a szerzők, Deák András Miklós és Somorjai Ádám OSB beszélgetnek.
Május 20. (péntek)
17-18h
A Boldogságbolt című kötet bemutatója és beszélgetés a szerzővel, Rozványi Dáviddal. Közreműködik Török Tünde előadóművész.


Május 16. (hétfő)
17h-tól
KÖNYVBEMUTATÓ A MAGYAR NEMZETI MÚZEUMBAN-1088 Bp., Múzeum körút 14. - DÍSZTEREM

KÁROLY 100 - Császár és király
című centenáriumi kötet bemutatója. A kötetet bemutatja Lengyel Beatrix, Bertényi Iván és Kovács Gergely, amit kerekasztal-beszélgetés követ, amelynek meghívott vendége Erőss Réka, a Zita királyné boldoggá avatásáért létrehozott egyesület vezetője.


Május 20. (péntek)
17h-tól
KÖNYVBEMUTATÓ A KÖZPONTI PAPNEVELŐ INTÉZETBEN - 1053 Bp., Papnövelde utca 7. - FÖLDSZINTI NAGYTEREM

Igino Giordani: A testvér című kötet bemutatója. A kötetet dr. Gájer László tanszékvezető egyetemi tanár mutatja be.